Ne vitin 2003, shkencetaret u surprizuan nga zbulimi i nje strukture masive guresh rrethore, rreth 9 metra nen uje ne Detin Galilee. Struktura eshte e perbere nga gure bazalti qe jane vendosur ne forme koni. Ne gjetjet qe jane bere publike vetem kohet e fundit, arkeologet kane vene ne dukje disa tipare te vendeve te lashta, ku varrimet e perbashketa masive kane qene karakteristike kryesore. Te tilla varreza jane gjetur ne mbare boten, por mund gjithashtu te jete nje devijim i struktures ceremoniale. Si ky pirg guresh nuk eshte gjetur asnjhere, per me teper nen uje. Me karakteristikat e tij specifike, mund vetem te spekulohet per moshen e sakte te ketij zbulimi, se si eshte ndertuar dhe si eshte perdorur.

Top 10 misteret e anomalive nenujore

Pirgu i gureve ne Detin Galilee

Ne vitin 2003, shkencetaret u surprizuan nga zbulimi i nje strukture masive guresh rrethore, rreth 9 metra nen uje ne Detin Galilee. Struktura eshte e perbere nga gure bazalti qe jane vendosur ne forme koni. Ne gjetjet qe jane bere publike vetem kohet e fundit, arkeologet kane vene ne dukje disa tipare te vendeve te lashta, ku varrimet e perbashketa masive kane qene karakteristike kryesore. Te tilla varreza jane gjetur ne mbare boten, por mund gjithashtu te jete nje devijim i struktures ceremoniale. Si ky pirg guresh nuk eshte gjetur asnjhere, per me teper nen uje. Me karakteristikat e tij specifike, mund vetem te spekulohet per moshen e sakte te ketij zbulimi, se si eshte ndertuar dhe si eshte perdorur.