U gjet nje nga kafshet me te lashta me dhembe
Ne artikullin e botuar ne revisten “Nature” ekspertet nga Australia, Britania e Madhe dhe Zvicra pershkruajne pamjen e jashtme te peshkut me korace (samar ose guaske), i cili perfaqeson ne vetvete krijesen me te lashte me dhembe te planetit tone.
 
Specia e zbuluar ne Australi “lat. Compagopiscis croucheri” ka jetuar ne oqeanin e lashte 420-360 milione vjet me pare: ne ato kohera kur Siberia ishte e mbuluar nga nje det i ceket dhe fauna vetem sapo kishte filluar te mbulonte token.
 
Zbulimi lejon te konfirmohet me bindje te plote, se dhembet e ketij peshku u shfaqen ose bashke me nofullat, ose menjehere pas dukjes se  Gnathostomata te pare.