Unlock iOS 6.1: Te gjitha zgjidhjet e mundshme per iPhone
OS 6.1 ka disa dite qe eshte disponueshem, por shume lexues te rregullt te faqes tone, akoma nuk e kane instaluar ose kane frike ta instalojne. Kjo per arsye se kane nje iPhone Sim-locked qe mund te bllokohet nese i behet upadate ne iOS 6.1. Ne kete artikull do te mundohemi te sjellim te gjitha zgjidhjet qe ekzistojne per momentin, per te zhbllokuar nje iPhone 4, 4S, 5 apo 3GS me iOS 6.1.
 
Unlock iOS 6.1 me ane te Gevey Sim, X-Sim, R-Sim
Menyra kryesore, dhe ndoshta edhe me e perdorura eshte Gevey Sim. Nje chip qe kushton nga 20€ deri ne 60€ dhe qe ben te mundur perdorimin e iPhone me cfaredo lloj karte. Per momentin mund te kryeni update ne iOS 6.1 te gjithe ju perdorues qe perdorni R-SIM (R-SIM 7+, R-SIM 6, R-SIM 5), Rebel X-SIM dhe Gevey Ultra S(vetem per iPhone 4S GSM, ndesa ju qe e keni CDMA nuk duhet te beni update ne iOS 6.1). Pra nese keni versionin e fundit te njerit nga chip-et e permendur me lart, mund te instaloni iOS 6.1. Ju ftojme te konsultoni faqet e tyre zyrtare duke klikuar tek linku perkates, per tu siguruar nese funksionon dhe per ju.
 
Unlock iOS 6.1 duke ruajtur basebandin
Per te gjithe ato qe kane nje iPhone 4, qe e perdorin me Gevey, nje zgjidhje do te ishte preserve baseband. Dmth ruajtja e basebandit te vjeter ne menyre qe te funksionoje Gevey Sim, pasi nese do i benim update te thjeshte, pa ruajtur basebandin, atehere do te kalonim ne versionin 04.12.01 dhe nuk do te funskionoje me Gevey Sim qe keni. Per te bere preserve baseband ne ju sugjerojme te prisni leshimin e jailbreak untethered qe do te vije brenda javes, dhe me pas do ju shpjegojme ne si te veproni. Kjo varet edhe nga Gevey qe keni, pasi mund te mos e suportoje iOS 6.1, nese eshte nje version shume i vjeter.
 
Unlock iOS 6.1 me ane te Ultrasn0w
Kjo eshte metoda me e mire e zhbllokimit per te gjithe perdoruesit qe kane nje iPhone 3G ose 3GS. Ju mjafton te prisni leshimin e jailbreak dhe me pas te instaloni nga Cydia programin Ultrasn0w dhe do te zhbllokoni menjehere valet e iPhone edhe per kartat shqiptare. 
 
Unlock iOS 6.1 me ane te SAM (activation tickets)
Nese keni kryer me pare zhbllokimin e iPhone me ane te metodes SAM dhe keni ruajtur Activation Ticket per karten tuaj sim, atehere mund te beni restore te zhbllokimt duke perdorur Activation Ticket qe keni ruajtur me pare. Duhet te prisni leshimin e jailbreak untethered qe do te vije kete fundjave. Pasi te keni kryer jailbreak do ju duhet te shtoni kete repo ne Cydia: http://repo.bingner.com. Me pas te instaloni programin SAM dhe te zevendesoni Activation ticket. 
 
Unlock i perhershem per cdo iOS me ane te IMEI
Nese anjera nga keto menyra nuk eshte e vlefshme per iPhone-in tuj atehere menyra e vetme qe keni per te bere unlock, eshte zhbllokimi i imei. Kjo mund te behet duke kontaktuar direkt operatorin me te cilin eshte i bllokuar telefoni juaj. Ne kete menyre do ju kushtonte me pak ose perndryshe, nese nuk keni mundesi ta beni direk me operatorin, per arsye te ndryshme qe mund te keni, zgjidhja e vetme qe ju ngelet eshte ta beni ate online me faqe qe ofrojne nje sherbim te tille. Ajo qe keshillojme ne eshte Unlock iPhone Albania, qe ofron cmimin me te lire ne treg,  ose ka plot faqe te tjera te huja.
 
Keto jane zgjidhjet kryesore qe kemi permbledhur per ju ne kete artikull. iPhone sim-locked sa vijne e shtohen ne vendin tone, kjo edhe per arsye ekonomike. Keshtu qe nje artikull i tille eshte me se i detyrueshem nga ana jone. Ju ftojme te na tregoni eksperiencen tuaj, dhe zgjidhjet qe keni gjetur duke komentuar me poshte, ne menyre qe te ndihmojme sa me shume njeri tjetrin. /iPhoneAlbania/