13/11/2014

Kategori: Lajme Lifestyle

Televizioni gjerman ARD reportazh mbi jeten e veshtire te romve ne Shqiperi

Televizioni gjerman ARD ka bere nje reportazh ne Shqiperi. Ne reportazh eshte shfaqur jeta e disa banoreve te komunitetit rom, jete e pershkruar si shume e rende. "Shtepia” e Matildes eshte ne nje lagje te varfer, pa ujesjelles. Heret ne mengjes, se bashku me familjen e saj, presin kamionet e mbeturinave nga qyteti dhe pastaj, shpesh me duart e tyre, kontrollojne mbeturinat e gjuajtura per te gjetur dicka nga e cila ata mund te fitojne para, duke perfshire shishe plastike apo ndonje material hekuri".

279 views