06/12/2014

Kategori: Teknologji

Video e ‘cmendur’ japoneze i con sherbimet mobile ‘unlimited’ ne ekstrem

Shume nga kompanite celulare po kerkojne ti reklamojne sherbimet e tyre duke ndjekur rrugen e shkelur me pare nga marketers duke perdorur fjalet "unlimited' dhe metafora te dukshme per te nenvizuar fjalen 'shpejtesi'. Por kompania japoneze me e madhe e celulareve, NTT Doconmo Inc. ka ofruar nje reklamim krejt ndryshe duke e marre idene e kesaj metafore dhe duke e cuar ne ekstrem. Kjo reklame, e quajtur ndryshe "karkalece te skuqur ne menyre te rrufeshme" e shpreh me se mire kete ide. Ajo tregon dy kuzhiniere televizioni te cilat vene ne pune nje 'top' i cili nen nje presion te madh i kalon 2 karkalecet ne miell, veze dhe grimca buke dhe me pas ne flake. Procesi kryhet ne pak sekonda. CMO Today e Wall Street Journal shpjegon arsyen se pse jane marre dy karkalece si metafore per dy "bandwidths" qe perdor  LTE.

251 views